Jalgrattavõistlused vallutavad Saaremaa

Alanud hooaeg on Eesti rattaspordis juubelihõnguline. Ala harrastajate arv ja võidukihutamiste rohkus annab tunnistust, et tegemist on staažika ja populaarsust kogunud spordialaga.

125. rattaspordihooajal annab tooni Saaremaa, sest võidusõitjatel on siia asja väga mitmel korral. Asjatundjad on usaldanud väga oluliste mõõduvõtmiste korraldamise saarlastele. Esmakordselt selgitatakse vahetult enne jaanipäeva Eesti meister maanteesõidus Saaremaal. Ja kaks päeva enne lõpeb Kuressaares viiepäevane 54. Saaremaa velotuur.

Eelolev nädalavahetus toob Kuressaarde hulgaliselt külalisi. Kevadpühi tähistama tulevate külaliste hulgas on ka palju rattureid, kes avavad maanteesõiduhooaja. Oma talvise treenituse saavad ratturid proovile panna Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking eestvedamisel toimuvatel võidusõitudel.

Laupäeval, 23. aprillil sõidetakse 5. Kuressaare tänavasõit, mis kuulub Eestis traditsiooniks saanud tänavasõitude sarja. Sarjas on neli erinevat võistlust – Saaremaal, Pärnus, Viljandis ja Elvas. Kokkuvõttes selgub Eesti meister kriteeriumisõidus. Seega alustatakse laupäeval Kuressaares olulise tiitli püüdmisega.

Kihutatakse Kuressaares Ida-Niidu elamurajoonis 1,7 km pikkusel ringil.
Võistlus algab Ida-Niidu lasteaia juures kell 12. Õhtul kella viieni kestval võidukihutamisel näeme ligi 220 ratturit. Eestlaste kõrval seavad ratta stardijoonele lätlased ja soomlased.

Pühapäeval, 24. aprillil toimub 4. Audi Saaremaa GP Ülo Arge rändkarikale.
Võidusõit on saanud oma nime (Ülo Arge) legendi eluajal. See tähendab, et võistluse korraldaja tunnustab väärikaid inimesi juba nende eluajal. Poodiumil saavad võitjad elavalt legendilt tugeva käepigistuse ja neljandat aastat rändava karika.

Teenekas rattamees Ülo Arge hakkas tõsisemalt rattaspordiga tegelema alles pärast armeeteenistusest naasmist. 33 aastaselt, vanuses, mil mitmed ratturid olid sporditegemisest juba loobunud, täitis Arge meistrijärgu.

Treenerileiba maitses ta 1960. aastate lõpus ja 1970-ndate algul, olles kohakaasluse alusel spordiseltsi Jõud treener. Treeninggruppi kuulus sadakond tüdrukut-poissi, kes võitsid hulgaliselt maanoorte karikaid.
Eelmisel aastal oli stardis täpselt riigikogus töötavate inimeste arv – 101. Sel aastal ootab võistluse korraldaja starti ligikaudu 130 võistlejat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.