Krimmi mäed seljatasid Saaremaa ratturid

Krimmis Ukraina velotuuril osalenud Saaremaa ratturitest sõitsid lõpuni Rigo Räim ja Jörgen Matt, teistele meestele said saatuslikuks kõrged mäed ja kehvad teed.

Täiskasvanute ja juunioride velotuuri 110 startinud ratturist lõpetas raske võidusõidu 44. Kui saarlastest said koha finišiprotokollis Jörgen Matt ja Rigo Räim, siis teised lõpetasid tuuri erinevatel põhjustel juba varem.
Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking juht Riho Räim ütles, et Krimmi kõrgete mägede ületamine ja kehva kvaliteediga teed olid meie poiste jaoks harjumatud.

“Paraku oli seal just vihmaperiood,” tõdes Räim, lisades, et sajuga tõmbab sealsed teed väga libedaks ning see tegi võistluse ekstreemseks. “Kuigi olud olid rasked, ei kuulnud ma ükski päev poistelt mingit virinat,” lausus ta.
Avapäeval kavas olnud proloogil sõitsid saarlased end keskmiste hulka. Parimana sai 24. koha Mihkel Räim. Jörgen Matt oli 28., Rigo Räim 30., Endrik Puntso 44., Kevin Soon 50. ja Riko Räim 63.

Teisel päeval tuli ratturitel läbida 140 km tasasel maal. Rigo Räim võitis esimese vahefiniši, Kevin Soon oli kolmas. Seejärel sai Mihkel Räim koos kahe ukrainlasega grupil eest ja koos sõideti 70 km. Paraku püüti jooksikud enne lõppu kinni ja noor saarlane sai 23. koha. Teised meie mehed tulid ka korralikult lõpuni.

Seejärel ootas mehi juba 160 km pikkune mägine etapp. Riko Räim, Kevin Soon ja Endrik Puntso sõitsid küll lõpuni, aga jäid musta lipu taha ja pidid võistluse pooleli jätma.

Mägised etapid aga jätkusid. Eelviimasel etapil keeras ka Mihkel Räim boksi, sest ring oli raske ja noorel mehel sai jõud lihtsalt otsa. Jörgen Matt ja Rigo Räim pidasid aga korralikult vastu ja sõitsid velotuuri lõpuni.

Riho Räime sõnul oli võidusõidu tase tugev, sellest räägib see, et võitis USA profiklubi rattur ja kohal olid tugevad Ukraina profimeeskonnad. “Võidusõidu raskusest räägib fakt, et alla poole alustanutest lõpetas. Ja kuigi meie mehed olid viimased kaks, on nad oma tubli sõiduga tunnustamist väärt,” lausus klubijuht.

Loodi uusi kontakte

Kuigi sõit Krimmi oli kulukas ja mehed kokkuvõttes kõrgeid kohti ei saanud, tasus Ukrainas käik Riho Räime sõnul siiski ära. “Kuna meiega oli kaasas Andres Lauk, kes on sealmail oma nooruses võistelnud, siis tõdes ta, et võistluskorralduses oli seal aeg seisma jäänud ja kõik toimis vanaviisi,” rääkis Räim.

“Selles suhtes oli mul hea meel, et Eesti on oma korraldusliku tasemega ukrainlastest kõvasti ees. Aga võidusõitjad on seal kõvad ja meie poisid said sealt uue ja huvitava kogemuse.”

Samas sai Riho Räim Saaremaa velotuuri peakorraldajana Ukrainast palju uusi kontakte. “Loodan, et mõni klubi on ka siin stardis. Huvi oli neil asja vastu igatahes olemas,” oli ta lootusrikas, välistamata seejuures, et ka tulevikus sõidetakse Ukrainasse võistlema, sest vastavad kutsed on olemas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.