Viikingid Ukrainas

Saaremaa jalgrattaklubi Viiking ratturid osalevad 5.-10. oktoobrini Krimmis Feodossias toimuvatel Ukraina meistrivõistlustel mitmepäevasõidus.

Jalgrattaklubi Viiking juht Riho Räim ütles, et tegu on Saaremaa velotuuriga sarnase kuuepäevase võistlusega, kus täiskasvanute kõrval saavad sõita ka juuniorid. Räime sõnul sõidetakse Ukrainasse mitme eesmärgiga.

“Esiteks pikendame selle võistlusega tänavust hooaega,” rääkis Räim, lisades, et selle nimel loobuti sügisestest Eesti krossidest. “Juuniorid on teinud tänavu ilusa hooaja ja sõitnud välja head tulemused ning see oleks neile mõnes mõttes ka preemiareisiks.”

Konkreetseid sportlikke eesmärke esialgu ei seata. “Vaatame kuidas välja tuleb, sest praegu puudub igasugune teave, kui mägised ja kui pikad etapid seal on,” lausus Räim, kelle sõnul on Ukraina suur maa, rattureid on palju ja seepärast ei oska ta ka sellel võidusõidul osalevate meeste taseme kohta esialgu midagi öelda.

“Võtame päeva korraga ja igal etapil seame uued eesmärgid. Kindlasti ei lähe me sinna nalja tegema ja niisama matkama.”

Kontakt ukrainlastega loodi kevadel Poolas toimunud juunioride Rahutuuril, kui nende koondise treener kutsus saarlasi Krimmi võistlustel osalema. Suvel saadi taas kokku Lodzi velotuuril ja siis võeti see võistlus ka tõsiselt päevakorda.

Viikingi rohelistes võistlusdressides sõidavad Ukrainas Mihkel Räim, Endrik Puntso, Jörgen Matt, Kevin Soon, Rigo Räim ja Riko Räim. Indrek Rannama ei saa tööülesannete tõttu osaleda. Treenrina on kaasas ka Andres Lauk, kes nooruses Krimmis treeninglaagrites harjutanud ja seepärast on sealsed olud talle tuttavad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.