Pärnu Tänavasõidul saarlastele neli poodiumikohta

Laupäeval, 24. aprillil sõidetud 51. Pärnu Tänavasõidul, mis oli ühtlasi Eesti meistrivõistluste teine etapp kriteeriumisõidus, saavutasid saarlased neli poodiumikohta.

Meeste eliitklassis sai esikoha Armeenia profiklubis CKT TMIT Champion System võistlev Mart Ojavee. Viikingi ratturitest oli 1 punkti saanud Indrek Rannama 10. ja Ivari Rannama 26.

Kuressaares esimese etapi võitnud Rigo Räim kukkus teisel ringil ja katkestas. “Rigo oli väge täis ja tahtis hästi sõita. Ta oli selleks ka võimeline, aga paraku tuli katkestada. Õnneks, midagi hullu ei juhtunud,” rääkis Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking juht Riho Räim.

Eesti kriteeriumisõidu üldliider peale kahte etappi on tartlane Reijo Puhm Läti spordiklubist Alpha Baltic.

Noored taas tublid

M12 klassis oli Karl-Patrik Lauk nagu nädal aega tagasi Kuressaares jälle kolmas, kaotades võitjale finišis viie sekundiga. “Ta sõitis hästi ja püsis korralikult grupis. Kaks kutti said küll pisut eest ära, aga Karl-Patrik võitis grupifiniši,” sõnas Räim.

M16 klassis tegi taas konkurentide ees puhta töö spordiklubi CFC värvides sõitev Oskar Nisu, kes on võitnud nüüd mõlemad etapid.

M18 klassis lõpetas võitjana Mihkel Räim, kes kogus 29 punkti, teine oli 19 punktiga Jörgen Matt. Kevin Soon oli 12. ja Endrik Puntso 17. “Poisid sõitsid hästi, kontrollisid võistlust, jagasid punkte ja panid kindla peale. Kordagi ei tekkinud kahtlust, et me kaksikvõitu ei võta,” oli klubijuht noormeeste sooritusega rahul, sest saarlaste ülekaal oli võimas.

Seenioride arvestuses lõpetas Reimo Nook liidergrupis, kus sai kaheksanda koha. Jüri Suluste oli 22. ja Jaanus Müür 29.

Eesti kriteeriumisõidu eelviimane kolmas etapp sõidetakse 15. mail Viljandis.

Pühapäeval taas poodiumil

Pühapäeval Pärnus toimunud Püha Loomaaia X Rattarallil tegid saarlased taas mehist sõitu. 76 km pikkusel võidusõidul, kus olid startijate hulgas ka Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee, Erki Pütsep ja Allan Oras, said meie ratturid mitu kõrget kohta.

Rigo Räim lõpetas küll sõidu neljandana, aga oli eliidi arvestuses kolmas. Teda edestasid vaid profiratturid. Esikoha sai Mart Ojavee, Indrek Rannama oli 6. ja Mihkel Räim 7. Mihkel oli ka juunioride parim, Jörgen Matt oli siin teine.

“Läks väga hästi, sest Viiking oli Läti profiklubi Rietumu Banka kõrval teine meeskond, kes kolme ratturiga liidergrupis oli,” märkis Riho Räim, lisades, et poisid kontrollisid korralikult gruppi.

Eriti hea meel oli tal Rigo Räime tubli sõidu üle. “Eelmise päeva kukkumise järel oli tal veel veidi valus olla ja Rigo kahtles, kas ta ikka stardib. Ega tal hea enesetunne polnud, kuid kukkumiseta oleks šanss olnud suurem ka kõrgemale kohale sõita. Igaljuhul ta ületas ennast,” oli Riho Räim noorema venna sõiduga rahul.

Alver Kivi

Meie Maa (26. aprill 2010)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.