Eesti maanteeratturite võistlushooaeg algab Saaremaalt

Kuressaare tänavasõiduvõistlus tuleb neljandat aastat ja Arge-nimeline võidusõit kolmandat korda. Üks võistlus liideti teisega samale nädalavahetusele seetõttu, et mandri sportlased ei tahtnud ühe võidusõidu pärast üle mere tulla. Pühapäevasele vahefinišiga 75 kilomeetri grupisõidule pääsevad alates 16-aastased sõitjad ning esimesel kahel korral on osalenud 88 ja 94 võistlejat. Seekord loodavad korraldajad sada sõitjat joonele saada. Mõlemad võistlused algavad kell 12. Tänavasõit sõidetakse Ida-Niidu elamurajooni lähistel kilomeetrisel ringil, Salmelt lähtuv grupisõit läbitakse Sõrves marsruudil Salme-Läätsa-Kaimri-Lõu-Jämaja-Sääre-Mõntu-Hänga-Iide (vahefiniš)-Jämaja-Lõu-Kaimri-Läätsa-Salme.
Saarlaste lootused kõrged
Eesti tänavasõidu kahekordne meister Indrek Rannama on esimese etapiga ikka hea alguse teinud. Teine etapp sõidetakse 24. aprillil Pärnus, kolmas etapp 15. mail Viljandis ja medaliomanikud selguvad Elvas 22. mail. Ülo Arge võidusõidul oli Indrek esimesel korral kolmas ja mullu teine. “Usun, et tänavu oleme veel paremad kui esimesel kahel korral. Juuniorid on tublisti arenenud,” kiitis võistluste korraldaja ja Saaremaa jalgrattaspordi eestvedaja Riho Räim. Kolm juuniori õpib Otepääl Audentese spordigümnaasiumis, Jörgen Matt 11. klassis ja Mihkel Räim ning Endrik Puntso 10. klassis. Poisid on õppimise kõrval saanud tublisti trenni teha. Jörgen ja Mihkel kuuluvad Eesti juunioride koondisesse ja said ka Panevežise velotrekil viraažisõidu ära proovida. Mihkel sõitis tublilt lõpuni ka juunioride maailmakarika esimese etapi Pariis-Roubaix, kus 126- kilomeetrisel etapil oli 30 kilomeetrit munakiviteed ja 120-st sõitu alustanud jalgratturist jõudis ta lõpujoone ületada 64. Mihkel on juunior alles esimest aastat ja noorematest sõitjatest oli ta seal 13.
Esimest aastat sõidab M-14 vanuseklassis Karl-Patrick Lauk, kes eelmisel aastal M-12 klassis võitis kõik etapid. Tänavu jõudis vanemasse vanuserühma ehk M-16 arvestusse Steven Kalf, kes eelmisel aastal võitis M-14 Kuressaare etapi. M-16-s on üks favoriite saarlane Oskar Nisu, kes võistleb Tallinna klubi eest.
Maikuu alguses sõidavad Mihkel ja Jörgen Tšehhis juunioride rahutuuri Eesti koondises. Kuus-seitse Saaremaa jalgrattasportlast on jõudnud oma tasemelt Eesti eliiti.
Kõik toetajad jätkavad
Riho Räim imestas selle üle, et vaatamata majandusraskustele toetavad kõik senised sponsorid neid kahte võidusõitu ka tänavu. Kuna III Audi Saaremaa GP võistlusele Ülo Arge rändkarikale pääsevad sõitma vaid Eesti jalgrattaliidu litsentsiga sõitjad ja et tegemist on jalgratturite liidu teise kategooria võidusõiduga, on tegemist tõsise võistlusega. Sponsorite reklaamplakatid ehivad võistluste stardi- ja finišipaika.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.