Eesti parimad noorratturid, kes on sündinud 1993 ja 1994. aastal võistlevad sel aastal Austrias rahvusvahelisel tugevakooseisulisel velotuuril ASVÖ-Radjugendtour.

Austrias algas Euroopa prestiizikamaid noortetuure, mis kestab 10.-14.augustini. 24.Rahvusvaheline ASVÖ Radjugendtour 2009, kus 3 km pikkusel proloogil startis 118 M-16 vanuseklassi noort ratturit 20 võistkonnast. Masu on mõjutanud sellel aastal ilmselt osade riikide noortekoondisi, kuna 2008. aastal oli stardis 132 noort 22 võistkonnast.
Kolmandat aastat järjest võtab sellest tuurist osa ka Eesti noortekoondis. 2009. aastal kuuluvad koondisse Timmo Jeret Pärnu Kalevi Spordikkolist, Oskar Nisu, Aksel Nõmmela, Karl Juudas ja Krister Raudsepp – kõik kolmekesi spordiklubist CFC ning Mihkel Räim Saaremaa Jalgrattaklubist Viiking. Nendest kolmele: Timmo Jeretile, Mihkel Räimele ja Karl Juudasele on velotuur eelmisest aastast juba tuttav kuna kuulusid tuuri koondisse juba siis.

Esmaspäeval sõidetud 3-kilomeetrisel proloogil sai Mihkel Räim 24. koha.
1. etapi jooksul tuli ületada kuus korda ligi kilomeetri pikkusi tõuse. Tervelt 63 noort said kõik võitjaga ühe aja. Peaaegu pooled olid aga pudenenud. Finišiks oli kõige paremal positsioonil Krister Raudsepp, kui kolm kilomeetrit enne finišit oli suur kukkumine, kuhu sattunud üheksa ratturit said siiski grupiga ühe aja. Kuna kukkumine oli just viimasel kolmel kilomeetril, siis võistlusmäärustik tuleb neile vastu. Meie poisid takerdusid korraks kukkumise taha ja sellest piisas, et enam päris esimeste sisse kellelgi ei õnnestunud jõuda.
Mihkel Räim sai 61. koha. Kõik viis peagrupis lõpetanud meie poissi said kirja võitjaga täpselt sama aja. Etapil oldi võistkondlikult küll seitsmendad, kuid seejuures said tervelt 13 võistkonda kõik ühe aja. Seega Eestile säilis kolmas koht.
Kolmapäeval sõideti 82 km pikkune teine etapp. Suurest grupist eraldus peagi 20 meheline jooksikute grupp, kuhu kuulus kolm Eesti koondislast – Timmo Jeret, Mihkel Räim ja Krister Raudsepp. Kiirus püsis pidevalt üle 40. Teises vahefinišis sai heale positsioonile Mihkel Räim ja vahefinišivõit kuuluski Mihklile. Etapi lõpetas ta kaheksandana.
Vahefinišite punktiarvestuses on Mihkel Räim 3.kohal. Meeskondlikult tõusid Eesti koondislased aga liidripositsioonile. Taani, Belgia ja Austria ette. Taanit võidetakse 5, Belgiat 9 ja Austriat 14 sekundiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.