Jörgen Matt sõitis end Eesti meistriks

Kuni 16-aastaste noormeeste Eesti meistrivõistlustel maanteeratturite grupisõidus võitis kuldmedali saarlane Jörgen Matt.

43 kilomeetri pikkusel distantsil edestas Matt grupisõidus Sten Sarve ja Karl Juudast. Peagrupis lõpetasid ka teised Saaremaa ratturid. Mihkel Räim sai seitsmenda, Kevin Soon kümnenda ja Endrik Puntso 34. koha.

“Suhteliselt hea õnnestumine,” märkis treener Indrek Rannama, kelle sõnul oli tegu grupifinišiga, kus enne joont oli kurv, mille Matt võttis kõige paremini. “Ta tuli seal päris hästi, sai pika vahe sisse ja võttis võidu.”

Rannama sõnul on tegu kogu Vikingi meeskonna hea tööga, sest meie poisid kontrollisid sõitu päris hästi ja kõik neli tegid võidu nimel tööd. Sõidu käigus oli umbes kümme kilomeetrit peagrupil eest ära Kevin Soon, kes viimastel kilomeetritel küll kinni püüti. Vahepeal oli ka üks ohtlik äraminek, kus Endrik Puntso aitas saarlaste jaoks ohtlikku olukorda lahendada.

“Mihkel ja Jörgen said samal ajal grupis puhata, sest konkurendid pidid tööd tegema. Mihkel aitas Jörgenit ka finišispurdis. Kui tavaliselt on vastupidi, siis seekord oli Jörgenil parem päev ja Mihkel aitas teda,” kiitis treener oma õpilaste taktikaliselt küpset sõitu.

Päev varem Mihkel Räime poolt välja sõidetud kolmandat kohta pidas Rannama maksimumtulemuseks, sest esimesed kaks meest on teistest eraldistardis ikka üle. “Raskete tõusudega ja tuultele avatud rajal klappis Mihklil võib-olla kõige paremini,” tõdes treener.

Meie noorte viimaste aastate head tulemused lubavad Indrek Rannama hinnangul vaadata tulevikku optimistlikult. “Meil ei ole ainult üks, vaid on mitu meest, kes sõidavad,” rõõmustas ta.

“Järgmisel aastal on Jörgen juba juunioride klassis ja tema šansid saada koondisesse on päris head. Ta läheb Audentesesse õppima ja ka Saaremaa velotuuril peaks temast abi olema,” märkis Rannama.
Seenioride 86 kilomeetri pikkusel distantsil oli Reimo Nook kaheksas.

Viikingi klubi heal positsioonil

Nädalavahetusel lõppenud Rotermann Eesti meistrivõistlused noortele ja seenioridele lõi lukku ka maanteel Eesti jalgrattameistrivõistlustelt sel hooajal võidetud medalite arvu.

Ülivõimsalt juhib teiste klubide ees medalitabelit CFC Spordiklubi, kelle asutajate seas on muu hulgas ka varalahkunud Eesti profirattur Lauri Aus ja läbi aegade Eesti üks edukamaid sportlasi Jaan Kirsipuu.

CFC Spordiklubi on erinevates vanuseklassides võitnud maanteesõidus sel aastal Eesti meistrivõistlustel kokku 31 medalit, millest koguni 15 kuldset, 8 hõbedast ning 8 pronksist autasu.

CFC Spordiklubile järgnevad Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi nelja kuldmedaliga ning suure arenguhüppe just noorteklassides teinud Saaremaa jalgrattaklubi Viiking kolme meistritiitliga.

Kokku on Eesti meistrivõistlustelt maanteesõidus medaleid saanud 25 erineva klubi esindajad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.